Спални »масив »

МЕБЕЛИ ОТ МАСИВ

От масив могат да бъдат произведени всякакви мебели, за всякакви помещения – кухни, спални, бюра, маси, столове, секции, антрета и др.Уюта и спокойствието, което създават не могат да се сравнят с мебелите от друг материал.

Мебелите от масивно дърво са чувствителни към колебанията на влажността, температурата и механични въздействия. За това дървото щателно се суши и обработва за защита от околната среда.Масивът преминава през сериозна обработка със специални химикали, в това число и антисептици, и многослойно се намазва с конкретен лак.Обработено по такъв начин, дървото съхранява своята красота и издържливост в продължение на много години.

В зависимост от материала (бук, чам, череша, ясен, дъб ….) уменията на майсторите и дизайнерските решения, профилите на масива могат да бъдат обли, плоски, с декорации…
Съвременните технологии в боядисването позволяват оцветяване на дървесината в широка спектърна гама.Някои от производителите могат да реализират цвят на мебелите по мостра заявена от клиента.
Разнообразието в мебелния обков прави възможно функционалното и ергономично използване на мебелите.
За поддържане на чистота е достатъчна мека и навлажнена кърпа, като не бива да използвате абразивни средства и препарати, съдържащи разтворител. По някога можете да поглезите дървото, като обработите чистата и суха повърхност с восъчна паста за мебели.